Tosielämän (kauhu)tarina Autotalo Laakkosen kanssa asioimisesta, Episode 2

(Sorry, only in finnish since this mostly concerns finnish car dealer and its poor customer service)

Olisi pitänyt jo ensimmäisen todella huonon kokemuksen jälkeen uskoa, että Autotalo Laakkosen kanssa ei ole syytä jatkaa asiointia, mutta luottavaisena ihmisenä kuitenkin ajattelin että ensimmäinen kerta oli sattumaa… mutta kuinkas kävikään…

Mutta aloitetaanpa tämän kertainen tarina alusta.

Olimme lähdössä kesämökilta takaisin kohti kotia kun autoa käynnistäessäni huomasin kojetaulussa pari varoitusvaloa ja näyttöruudulla varoitusteksin (englanniksi tietysti) että jotain on vialla ja kehotti kääntymään mahdollisimman nopeasti lähimmän BMW huollon puoleen. Noh, nopea soitto 25.2.2007 13:15 numeroon 0800 15400 (todella mukava tämä kännykän loki josta näkee koska on soitettu ja mihin…) ja kyselyä että uskaltaako autolla yleensä ajaakaan ja vastaus oli että joo, aja vain, mutta vie huoltoon heti kun vain saat. Se siitä sitten ja nokka kohti kotia. Autosta oli vain hävinnyt kaikki tietokoneen antama tuki jota takavetoinen auto kieltämättä tarvitsee kun niihin on tottunut, autosta oli tullut hyvinkin *perinteinen* takavetoinen ja perä lähti alta jokaisen hiukankin kovemman kaasunpainamisen jälkeen (auto on siis BMW 530d, joten vääntöä on riittävästi! Mittarissa vasta ~5000 km…).

Päästiin kuitenkin kaikesta huolimatta perille ja heti maanantaina aamuna 26.2.2007 08:36 soitto Autotalo Laakkosen huollon ajanvaraukseen ja tulihan se aika sieltä, viikon päästä 5.3.2007 saisi auton sisään korjattavaksi. Saatesanoina kertoi vielä ystävällisesti että nopeammin ei saa, mutta pikahuolto voi auttaa nopeamminkin jos menee sinne.

Siispä varmuuden vuoksi vielä pikahuoltoon Autotalo Laakkosen Espoon Olarin toimipisteeseen Luomannotko 7:ään. Siellä tunnin odotettuani ilmestyikin huoltokaveri paikalle ja ongelmaa kuvailtuani kertoi että hän ei tuolle osaa mitään tehdä, ei ole ollut tekemisissä asian kanssa ja että parempi vain viedä huollon puolelle jossa kuulemma on joku *vanhempi* kaveri joka on näiden asioiden kanssa ollut tekemisissä.

Se siitä.

Sisälle vielä kysymään eikö tosiaan löytyisi aikaisemmin huoltoaikaa kuin tuo viikon päästä maanantaina ja löytyihän se, perjantaina 2.3.2007 13:00 löytyi kuin löytyikin kolo. Kävi hyvin sillä viikonloppuna oli taas tarkoitus lähteä reissuun.

Noh, odotusta muutama päivä, auto kuitenkin liikkui vielä eteenpäin joskin ilman tietokoneiden tuomaa tukea… onneksi ei ollut pidemmälle menoa juuri näinä päivinä.

Perjantai koitti, edelleen kaikki samaiset varoitusvalot paloivat eli eikun huoltoon. Auton jätin 2.3.2007 ennen kello 12:20:sta (taksi soitettu 12:20) eli hyvissä ajoin ennen varsinaista varattua huoltoaikaa. Autoa jätettäessä kaveri lupasi soittaa vielä samanpäivän aikana mikä on tilanne, missä vika ja kuinka kauan huolto kestää. Sanoi että menee varmasti *ohjelmointiin*, vie siten oman aikansa ja sitten homma kunnossa.

Aika merkillistä auton huoltoa näinä päivinä, itse olen kuvitellut että autoja korjataan ihan työkaluilla, ei ohjelmoimalla. Ohjelmointihan on jotain ihan muuta….

Soittoa vain ei missään vaiheessa kuulunut.

Siispä kotiin matkalla Autotalo Laakkosen kautta kysymään että missä mennään ja sieltä tulikin 17:40 tyly vastaus että auto on vielä *mittauksessa* (mitä tuo nyt sitten tarkoittaakin) ja lupasi soittaa heti maanantai aamupäivällä missä mennään.

Maanantai 5.3.2007 koitti, eikä soittoa vain kuulunut. Illalla kiersin taas Autotalo Laakkosen kautta kysymässä missä mennään ja vastaus oli että joku *servo* tilattu ja sitä odotellaan, eikun odottamista jatkamaan.

Kun keskiviikkkona 7.3.2007 ei mitään kuulunut, soitin perään kello 16:44 ja ilokseni kuulin että *servo* oli saapunut, auto hallissa ja osaa asennetaan parhaillaan, mutta ei ehdi valmistua vielä täksi päiväksi, mutta torstaina 12:00 mennessä on valmista. Kaveri lupasi soittaa torstaina aamupäivällä ja kertoa mikä tilanne.

Soittoa vain ei missään vaiheessa kuulunut (alankohan toistaa jo liikaa itseääni…).

Torstaina 8.3.2007 kello 17:17 taas soitto Autotalo Laakkosen huoltoon ja taas kysymään että missäs mennään kun ei soittoa ole kuulunut ja vastaus oli tyrmistyttävä: odottaa vielä osia. Häh? Osathan oli jo eilen tulleet, auto hallissa laitossa ja valmista piti olla tänään kello 12:00 mennessä. Missäs nyt mennään?

Kaveri ei tuohon mitään osannut sanoa, lupasi soittaa heti perjantaina 9.3.2007 aamulla missä mennään.

Soittoa vain ei missään vaiheessa kuulunut. Hetkinen, kellohan on tätä kirjoitettaessa vasta 9:35, ehkä se vielä sieltä…

Autotalo Laakkosen huollon asiakaspalvelun tilanne on kyllä todella huolestuttava, siellä ei tosiaankaan ole perehdytty edes pienemmässä määrin miten asiakasta pitäisi palvella, miten tiedottaa asioiden etenemisestä jne. jne. Autotalo Laakkosen sivuiltakin löytyvässä Moottoriajoneuvojen korjausehdot 1.1.2007 kuvataan varsin selkeästi, että ‘Mikäli työtä ei saada valmiiksi sovittuna aikana, korjaamo ilmoittaa asiakkaalle lisäajan tarpeesta’.

Soittoa vain ei missään vaiheessa ole kuulunut…

Sinänsä on sääli että BMW:n huolto Espoon suunnalla on näinkin huonoissa kantimissa, vaihtoehtoja kun ei oikein ole (johtuisikohan juuri tästä että asiakasta ei tarvitse palvella?). Auto sinänsä on varsin mukava ja hyvin mielelläni näkisinkin itseni sillä ajamassa!

Ehkäpä sitä pitää alkaa harkitsemaan automerkin vaihtoa, monilla muilla merkeillä järjestetään jopa huoltokäyntien jälkeen asiakastyytyväisyys kyselyitä, joilla mitataan miten hyvin he juuri sillä kertaa onnistuivat, Autotalo Laakkosen suunnalta tällaista ei näköjään käytössä ole lainkaan eli he eivät ilmeisestikään tiedä eivätkä ole kiinnostuneita mitä mieltä asiakkaat heistä ovat!

Sääli.