Raporttia IBA Finlandin hallituksen kokouksesta

IBA Finlandin hallituksen kokous pidettiin tänään alkaen klo 18:00 Hyvinkäällä. Kaikenkaikkiaan kokous minun osalta kesti reilu pari tuntia, hallitus jäi vielä minun lähtiessä.

Käytännössä ainoana asiana listalla oli päättää allekirjoittaneen erottamisesta yhdistyksestä, mutta hallituksen jäsenillä oli jäänyt vähän kotiläksyt tekemättä miten tämä erottaminen oikein etenee… eli yritys tässä vaiheessa kaatuu jo protokolla virheeseen.

Toinen pointti on se, että tämän hallituksen jäsenet ovat jäävejä tekemään asiasta päätöstä, koska ainoa asia minkä pystyivät tuomaan esiin oli hallitusta kohtaan esittämäni arvostelu heidän omista toimistaan. He eivät voi tehdä päätöstä asiassa jossa itse ovat osapuolena eikä kritiikki voi olla perusteena erottamiselle. Päätökset mitä hallitus tekee pitää olla sellaisia jotka kestävät päivänvalon.

Kokouksen kulku oli sinänsä hyvinkin huvittava, reilu pari tuntia jankattiin miten hyvin asioita on hoidettu, miten tarkastetaan ja mihin kiinnitetään huomiota, proseduureja noudatetaan ja kaikinpuolin on ollut toiminta tasapuolista ja miten ei vanhoihin asioihin enää palata eikä vanhoja ajoja enää tarkasteta uudelleen. Kaikea tähän varsinaiseen asiaan kuulumatonta.

Pitkät jorinat oli myös ylinopeudesta ja sen käyttämisestä hylkäyksen perusteena. Tästä en oikein käsittänyt lainkaan miten tuo nyt menee.

Välillä oli kovinkin tiukkaa tulkintaa että mitään tällaisia ei hyväksytä, sitten taas seuraava ääripää oli että kaikki menee läpi (tämä siis kun puhuttiin hallituksen jäsenten omista ajoista), IBA Finland ei voi vahtia tätä, tarkastellaan ajoa kokonaisuutena, ei yhtä legiä jne. jne. Lopputulema tuosta mielestäni oli, että IBA Finlandin hallitus on varannut itselleen hyvinkin lepsun käytännön tulkita tätä ja suurin mikä tähän vaikuttaa: Kenen suoritus on kyseessä!

Totta tietysti on, että IBA Finland ei ole poliisi eikä sen pidäkään puuttua jokaiseen kilometrin pätkään, mutta niin kauan kuin säännöissä on maininta siitä, että ajot pitää ajaa noudattaen liikennesääntöjä ja ylinopeus on yksi hylkäyksen peruste, tulee tuotakin noudattaa. Ja yhdenvertaisesti kaikkien jäsenten kesken.

Noh, tietysti kun lukee IBA Finlandin foorumilta alla olevan laisia kommentteja en tietysti yhtään ihmettele miksi näin:

Kun tähän lisätään vielä se, että osa ajokoordinaattoreista ja -tarkastajista sekä hallituksen jäsenistä
on tunnettuja raskaista kaasukäsistään, en voi ymmärtää tätä kaksinaismoraalia.

Parilla hallituksen jäsenellä alkoi jo loppua kohti lämpö nousta *riittävästi* ja äänenpainot sen mukana…

Puheenjohtajan itsensä sähköpostissa ehdottamaan menettelyyn että olisimme katsoneet yhdessä näitä hallituksen ja sisäpiirin ajojen dokumentteja ei lukuisista yrityksistäni huolimatta päästy lainkaan. Liekö niitä oikeasti ollut mukanakaan, mitään siihen viittaavaa dokumentti pinoa ei ainakaan missään ollut edes näkyvissä.

Jotenkin tuntui olevan hirveän vaikeaa tajuta sitä, että ei tässä nyt oltukaan tarkastamassa ja hylkäämässä ajoja, vaan näyttämässä toteen että tällaista sisäpiirin suosintaa tarkastuksissa on tapahtunut tai että sitä ei ole tapahtunut.

Nyt siis tähän asiaan ei saatu mitään varmistusta puoleen eikä toiseen. Tai ehkä kuitenkin saatiin: jos siellä olisi puhtaat paperit taustalla ei niitä mitään syytä olisi piilotella. Voihan sen näinkin tulkita.

Kovaa väittelyä oli että ‘jos nyt näitä näytetään, niin syksyllä on sata jonossa vaatimassa samaa’. No ei varmaan ole ellei hallitus ole niitäkin sataa erottamassa…

Jotenkin jäi ihmeellinen maku tuosta. Mikä siellä nyt niin salaista on ettei niitä esittää? Kyse on kuitenkin dokumenteista jotka joko vahvistavat tai kumoavat nämä ilmassa leijuvat asiat. Puhtaita papereita on aina helppo esitellä – eikö?

Viime metrien rutistus olikin sitten että ‘poista sinä nuo nettikirjoitukset joka paikasta ja nyt heti kun sinulla siinä kone on auki, niin me luovumme yhdistyksestä erottamisesta’.

Jokainen varmaan arvaa mikä vastaukseni tuohon oli.